Landmand på udebane episode 4: - Jeg tror ikke, vi bliver slået ihjel i Harlingen

- Her er sindssygt meget narkosmugling, gangstere og bandekrig hernede lige nu, siger Mikkel Smedegaard, der besøger en farm i et af de mest kriminelle områder i USA overhovedet.

Foto: Thomas Honoré Jensen Foto: Thomas Honoré Jensen Foto: Thomas Honoré Jensen

Cowboys, farmere og pistolskud.

Der er mange gode grunde til at se den nyeste episode af Landmand på udebane.

- Vi skal overnatte i Harlingen. Da vi mødte med nogle cowboys, som sorterede kalve, sagde de, at det er meget farligt nede ved grænsen, og at vi skal være forsigtige. Så slog vi det lige op, fortæller Mikkel Smedegaard med en hånd på rattet.

- Det viser sig så, at det er en af de byer i USA med allerhøjst kriminalitetsrate overhovedet. Pr. indbygger er det en af de mest farlige byer at være i. Så det er super, tilføjer med et grin.

En hjemmebygget maskine

På en bomuldsfarm stopper den unge YouTuber op og peger på en Case IH-traktor med stor maskine bagpå, der huser nogle heftige modifikationer. Det er et redskab, en af farmerne på gården er ved at bygge op til at rive bomuldsstilke op af jorden, fortæller Mikkel Smedegaard.

- Det skyldes, at vi er i epicenteret for alle sygdomme her i dalen, ligegyldigt om det er svampe eller alt muligt andet. Han tror, det er fordi, vi er så tæt på Mexico, for her i Texas har man brugt sindssygt mange penge på udryddelsesprogrammer, så man kan teste, opfange og udrydde de her sygdomme, forklarer han med brede armfagter.

- Så det er ret cool, og det bygger han sgu bare lige selv – 30 år gammel, tilføjer han med et smil.

Læs også