Søgeresultat

Søer kan hjælpe mod tørken i fremtiden

Forsommerens tørke ser ud til at være et blivende fænomen, men der er løsninger, også de steder, hvor grundvandsbeholdningen ikke er stor nok til at sikre vandingstilladelser. Det kan ske ved hjælp af søer, der kan samle regn- og drænvand.

Rapsfrø er normaliseret

Nye tal viser: Landbruget er blevet mere robust

EU-støtten gylder ikke så meget i de enkelte bedrifters økonomi, som det tidligere har gjort, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

20 millioner kroner til at styrke ulvetiltag: Bonnesen så gerne, at antallet af ulve kom tæt ned på 0

Regeringen har i finanslovforslaget for 2024 afsat over 20 millioner kroner til at styrke ulveforvaltningen i Danmark. Der er blandt andet øremærket penge til at udvide tilskudsordningen til ulvesikring af hegn til hele Jylland.

Danskerne bakker op om en kødafgift, men grønt skal være billigere

Danskernes modstand mod en afgift på klimabelastende fødevarer som kød er begrænset, hvis varer som frugt og grønt samtidig bliver billigere, fremgår det af en ny måling.

Råvareafdækning har bidraget til store besparelser

Søren Beck driver en moderne landbrugsvirksomhed med planteavl og svineproduktion. For at få det optimale ud af sine råvarehandler i begge produktioner, benytter han bl.a. Agrocuras sparring indenfor råvareafdækninger – og med gode resultater.

Jesper er vild med skiftet til sin store Manitou MLT961'er-model

Efter at Jesper Nør Christensen fra Hærup Biogas har fået den store Manitou MLT961-160 V+ L teleskoplæsser, er alting blevet væsentligt nemmere. Udover den øgede kapacitet, der gør læssearbejdet til en leg, har den nye teleskoplæsser også en række andre fordele.

Den første isotoniske proteindrik til grise

Tarmceller kræver næring for at udvikle en sund tarm – det har Elanco med lanceringen af Tonisity Px et nyt bud på.

Andelsejet øko-landmandsbank lander rekordresultat

Merkur Andelskasse kommer stærkt igen i første halvår af 2023, efter man har vendt et underskud sidste år til et tocifret millionoverskud.

DBC Invest køber østjysk biogasanlæg for trecifret millionbeløb

DBC Invest fortsætter sin offensive strategi på den danske biogasscene. Senest har selskabet købt 100 procent af et biogasanlæg i Langå-området.

Traktorsalget er eksploderet i august

I august måned blev der solgt rigtig, rigtig mange nye traktorer i Danmark. En stigning på 48 procent i forhold til samme periode sidste år i over 40 hk-segmentet. Det er igen John Deere, der er øverst på podiet med en markedsandel på næsten 38 procent.

Går vi efter en kortvarig gevinst, eller skal vi efterlade en frugtbar jord til næste generation?

I den nye dyrkningssæson som startede 1. august, er kvælstofnormerne igen reduceret for flere afgrøder. Mest afgørende for vinterraps og vinterhvede. Reduktionen er uforståelig set i lyset af den aktuelle situation i landbruget, hvor der netop er behov for alt det kvælstof, der kan skaffes for at producere optimalt, skriver Vagn Lundsteen.

Dansk fødevareklynge eksporterede for 10 milliarder ekstra kroner

Den seneste opgørelse viser, at Danmark eksporterede fødevarer og udstyr for 197 milliarder kroner i 2022, hvilket er en fremgang på cirka 10 milliarder kroner i faste priser sammenlignet med året før, skriver Fødevareministeriet.

Stop efterafgrødefarcen – tænk på mad og miljø

Her er årets landsby

Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit har udpeget årets landsby i Danmark.

Webportal øger transparens i prisen for biomasse

BiomassAuctions ApS har udbygget sin webbaserede børs for handel med biomasse med »Marketplace«.

Ny bog: Den grønne omstilling øger fattigdom og ulighed

Den grønne omstilling vil øge uligheden i Europa, advarer forskere fra Ruc i en ny bog, hvor de på tværs af discipliner har sat lup sociale konsekvenser af den grønne omstilling på verdensplan og i Europa.

Kosttilskud: Stiv som et bræt – er nu tilbage i arbejde

Henry Jokumsen fra Haderup er så småt begyndt at arbejde igen, efter han i 2006 fik tilkendt førtidspension efter en ulykke.

Ansøgninger om tilskud til 6.500 stipladser til løsgående, diegivende søer

Alle, der har opfyldt kriterierne for at søge, har fået tilsagn om tilskud. En række udfordringer skaber imidlertid tvivl om, hvor mange af de nye stalde, der vil blive bygget.

Kvælstof er mere ven end fjende