Kosttilskud: Stiv som et bræt – er nu tilbage i arbejde

Henry Jokumsen fra Haderup er så småt begyndt at arbejde igen, efter han i 2006 fik tilkendt førtidspension efter en ulykke.

- Rygcenteret i Herning, hvor jeg har gået i mange år efter en ulykke, spurgte mig en dag, da jeg kom til træning – hvad er der dog sket med dig? Du plejer jo at være stiv som et bræt i din ryg, og alle dine muskler plejer at være låst fast, fortæller Henry Jokumsen fra Haderup.

Han er begyndt i skånejob efter at have fået tilkendt førtidspension efter en ulykke i 2006.

- Nu hvor jeg igen kan begynde at arbejde i et skånejob samt bevæge mig, stiger humøret, og jeg sover også meget bedre om natten – alt sammen takket være kosttilskud fra Sundhedsshoppen, fortæller Henry Jokumsen, som startede med fire forskellige kosttilskudsprodukter.

- Efter et par måneder kunne jeg langsomt begynde at mærke, hvordan jeg fik det bedre og bedre. Der er rigtig mange ting, jeg kan gøre nu, som jeg ikke kunne tidligere, så det har virkelig været en rigtig god investering for mig. Bare det, at jeg kan komme ud og arbejde nogle timer om ugen, betyder rigtig meget. Livskvaliteten bliver i den grad forbedret, smiler Henry Jokumsen, som også er begyndt at gå til dans igen. Det har han ellers ikke kunne gøre i mange år på grund af stivhed i ryggen.

Kosttilskud hjalp

Hemmeligheden er, at han begyndte at tage kosttilskud fra Sundhedsshoppen. En virksomhed som Kirsten Bak Hansen er indehaver af.

- Der er ingen tvivl om, at produkterne i den grad har været med til at hjælpe på min ryg, både med genopbygning, men i særdeleshed også med hensyn til at den ikke er så stiv som et bræt, forklarer Henry Jokumsen, som også er bevidst om, at det også er nødvendigt at motionere så meget, som han nu kan holde til.

Tidligere kunne han ikke sidde på en stol uden at få problemer med ryggen.

- Jeg har fået meget mere bevægelighed i ryggen og kan endda læsse sand på en trailer. Det var fuldstændig utænkeligt tidligere, forklarer han.

Lys fremtid

I dag tager Henry ikke samme mængde af kosttilskuddene, som han gjorde i starten, hvor kroppen lige skulle kickstartes.

- I de første fire dage skulle jeg tage fire om dagen af Aktiv, som er kollagen til opbygning af brusken, samt af Yumi, der er udtræk fra tang sammen med et produkt Pulz, der optimererede mit kredsløb, og så selvfølgelig de daglige vitaminer og mineraler »Cal+« om aftenen. Jeg får nok ikke så varieret en kost, at jeg får dækket mit behov af alt, hvad kroppen har brug for, siger Henry.

Kirsten Bak Hansen mener, at det blandt andet er Pulz, som er med til at øge blodcirkulationen, hvilket betyder, at affaldsstofferne med videre bliver transporteret væk via blodbanen, samt at det ledvæske, som hele tiden dannes, løbende bliver reduceret på grund af, han spiser Yumi.

- Jeg er sådan set ligeglad med, hvad der sker – bare det virker og hjælper, og det gør det i høj grad, så jeg vil fortsætte med vedligehold, hvor jeg tager produkterne hver anden dag, siger Henry Jokumsen.

Læs også