Sponseret af: Scantruck A/S

Jesper er vild med skiftet til sin store Manitou MLT961'er-model

Efter at Jesper Nør Christensen fra Hærup Biogas har fået den store Manitou MLT961-160 V+ L teleskoplæsser, er alting blevet væsentligt nemmere. Udover den øgede kapacitet, der gør læssearbejdet til en leg, har den nye teleskoplæsser også en række andre fordele.

Jesper Nør Christensen er driftsleder på Hærup Biogas nær byen Klejtrup mellem Hobro og Viborg.

For to uger siden fik han leveret en spritny Manitou MLT961-160 V+ L teleskoplæsser via sin lokale Scantruck-forhandler.

- Det er en dejlig maskine, er noget af det første Jesper fortæller med et sagte, midtjysk smil.

Det er cirka to uger siden, at Hærup Biogas fik leveret den nye maskine, og siden har den kunnet klare alle de tunge læsseopgaver med bravur.

Selvom Jesper først lige er ved at skulle lære maskinen rigtig godt at kende, er den allerede blevet den største ven og hjælper i den daglige produktion. Og der er fuld fart på, imens Jesper henter den forskelligartede biomasse på pladsen, som skal fragtes de cirka 50-100 meter hen til biogas-kassen.

Fakta om MLT961’eren

  • Teleskoplæsseren skiller sig ud med en løftehøjde på 9 meter, en rækkevidde på 5,53 meter og en kapacitet på 6 ton. Noget der er unikt ved MLT961'eren i forhold til dens kapacitet og størrelse, er, at den kun har ét udskud. Det gør den utrolig god til at skubbe og læsse og altså særdeles stærk i sine opgaver.

  • Derudover er den udstyret med ubesværet CVT-transmission.

  • Maskinen er som standard udstyret med et ultra-støjsvagt NewAg XL-førerhus, som der er let trinadgang til.

  • Der er lagt ekstra vægt på det gode udsyn med kamera til de blinde vinkler. Derudover er der en automatisk parkeringsbremse, en kopholder, et komplet udvalg af diverse opbevaringsrum og valgfrit, adaptivt luftaffjedret sæde.

  • Den er kraftigt bygget og således designet til tunge opgaver med en effekt på 156 hk og et max. drejningsmoment på 805 Nm. Samtidig er teleskoplæsseren meget støjsvag, med et støjniveau nede på blot 69 db, og så er den samtidig brændstoføkonomisk.

  • Teleskoplæsseren har et luftforfilter og en automatisk reverserende ventilator, hvilket er perfekt til arbejde i støvede miljøer.

- Jeg har fået mig en god maskine

- Teleskoplæsseren er nem at betjene. Det fungerer upåklageligt. Der har jeg fået mig en god maskine, fortæller driftslederen for biogasanlægget.

På Hærup Biogas produceres der i omegnen af 8.000 kubikmeter biogas om dagen, og henimod vinter nærmer produktionen sig 13.000 kubikmeter, og anlægget vil muligvis blive skaleret op i den kommende tid, da det lokale biogasanlæg har fået lov til at udvide mere, oplyser Jesper Nør Christensen. Og det var en af de store årsager til, at Jesper valgte at investere i den nye og effektivt teleskoplæsser.

Størrelsen medfører, at der er flere situationer nu, hvor maskinen ikke længere bliver presset, når den fylder biomasse op i anlægget, fortæller Jesper Nør Christensen, som stort set er den eneste, der betjener Manitouen dagligt.

Automatisk parkeringsbremse

Kassen til den biomasse, der skal omdannes til biogas, skal fyldes tre gange dagligt, hvilket er et arbejde, der tager omkring 30-45 minutter hver gang. Så Jesper Nør Christensen får siddet en hel del bag rattet på den nye Manitou.

- Den gamle kunne godt være lidt presset, når den skulle have et skovlfuld tungt læs helt op i toppen af kassen. Den her klarer det, lige som den skal, siger driftslederen, som også er begejstret for en række andre detaljer, som han slet ikke vidste, han manglede, før han fik dem.

- For eksempel har den automatisk parkeringsbremse, og det er virkelig en lækker ting. Det betyder, at så snart du sætter den i ”neutral” så skal du ikke sidde og træde på bremsen, imens du tipper skovlen af. Ergonomisk er det en rigtig god ting, fordi du slipper for at få ondt i benene af at stå og trykke på bremsen hele tiden, siger Jesper.

Det gode udsyn

Derudover er driftslederen også glad for det bedre udsyn, han nu har i det daglige læssearbejde.

- Forruden er blevet én stor rude. Og sikkerhedsgitteret har de vinklet, så man kan kigge ud igennem. Så det er også lækkert på den her, fortæller han.

- Jeg glæder mig til at lære den endnu bedre at kende. Jeg er sikker på, at den kan nogle flere ting, som jeg bare ikke har fundet ud af endnu, siger driftslederen med et grin.

Scantruck A/S

Katkjærvej 5 7800 Skive