MI overtager Dammann, Hawe og PTG fra Flarup Maskiner

Som et led i et planlagt generationsskifte overtog MI i Vejle pr. 1. september de velkendte produkter fra tyske Dammann, Hawe og PTG fra Flarup Maskiner ved Assens. Med i handlen følger også tre meget erfarne medarbejdere samt et komplet lager af reservedele.

Michael Warming (i midten) er en af de tre medarbejdere, som bliver en del af MI-teamet fremover sammen med Signe de Claville Holland Flarup og Christian Højer Foss.

Det var en tilfældig bemærkning om generationsskifte og hvem der kunne have interesse i at overtage importen af de tre produkter, der i foråret førte MI og Flarup Maskiner sammen. Jens Holland Flarup var på udkig efter nogen, der ville overtage forhandlingen, som han i de sidste godt 20 år har haft importen af i Danmark og Sverige. Ønsket var at finde et firma, som har den samme DNA som Flarup Maskiner, hvor service og reservedelssupport er i højsædet.

Den endelige aftale faldt på plads her i starten af august og MI overtog importen allerede fra 1. september, hvor de tre medarbejdere Signe de Claville Holland Flarup, Michael Warning og Christian Højer Foss dermed også blev en del af MI teamet.

MI er det helt rette sted

Jens Holland Flarup vil i løbet af de kommende år hjælpe til, så overgangen bliver så god og gnidningsløs som muligt.

- Vi er utroligt glade for, at det er lykkedes at lande en aftale med MI, så alt det vi har bygget op over de sidste 25 år, kan videreføres i samme ånd, som vi har gjort. Det var også vigtigt for mig at finde et sted, hvor Signe, Michael og Christian kunne se sig selv arbejde fremadrettet, og både de og jeg føler, at MI er det helt rette sted, siger Jens Holland Flarup.

Jens Holland Flarup vil bruge de næste år på at afvikle lageret af brugte maskiner.

Tre nye mærker i MI programmet

Det er tre stærke mærker, MI føjer til deres program af landbrugsmaskiner; Dammann sprøjter, Hawe sneglevogne og PTG dæktryksregulering supplerer det øvrige program rigtig godt. Det er tre virksomheder, der kender deres nicher til bunds, og som er førende på hvert sit felt. Produkterne er også velimplementerede i markedet og med mange nuværende glade kunder, er der en rigtig god base at bygge videre på.

- Med Dammann, Hawe og PTG ombord styrker vi vores nuværende produktprogram til gavn for de professionelle landbrug. Strukturudviklingen i landbruget fortsætter med uformindsket styrke, og behovet for produkter fra den øverste hylde øges kontinuerligt. Det er derfor også rettidig omhu, at disse produkter nu flyttes over i større rammer, hvor MI’s forhandlernet i Danmark og Sverige kan give kunderne nærhed med hurtig service og reservedele, lyder det fra Kristian Jakobsen, adm. direktør MI.

Distribution via MI´s forhandlernet

Produkterne vil i fremtiden blive distribueret gennem MI’s kendte forhandlernetværk i Danmark og Sverige. Disse vil også overtage den fremtidige servicering af nye og eksisterende maskiner. Derfor står den kommende tid på kurser og træning, så forhandlernettet er helt klædt på til de fremtidige opgaver.

Læs også