Automatisk påfyldningssystem på Kverneland TwinFill-sprøjten

Kverneland lancerer nu automatisk påfyldningssystem på TwinFill iXter-sprøjten B og fronttanken IXtra. Systemet sikrer en ligelig fordeling i begge tanke og det korrekte blandingsforhold.

I dag har en sprøjtefører to måder at fylde sin front-/bag-sprøjtekombination på: Enten ved at måle sprøjtevæske to gange, til begge tanke hver for sig, eller alt på én gang med en lang blandetid bagefter.

Begge dele anses for at være tidskrævende og øger risikoen for forkerte koncentrationer.

Sprøjteførerne ønsker ikke at beregne og tilsætte to gange den nødvendige sprøjtevæske, da det er dobbeltarbejde, ikke brugervenligt, og det tilføjer yderligere fejlpotentiale, der kan føre til ekstra omkostninger eller over-/underdosering. Når sprøjtevæsken tilsættes på én gang, kendes der indtil videre kun løsninger med en front-/bag-kombination, der cirkulerer blandingen mellem den forreste og den bageste sprøjtetank ved at overføre frem og tilbage med en pumpe for at tilstræbe lige store koncentrationer i begge tanke.

Problemet her er, at det er meget vanskeligt, eller endda umuligt, at vide, hvornår der er cirkuleret nok til at opnå mere eller mindre ens koncentrationer.

Software sørger for korrekt blanding

- TwinFill er et automatisk påfyldningssystem, der giver sprøjteføreren mulighed for at fylde sprøjten på én gang - både til den forreste og den bageste tank, uden ulempen ved ikke at kende blandingsforholdet.

- Softwaren sørger for, at sprøjtevæsken opdeles og overføres til den forreste og bageste tank med den korrekte mængde og samme koncentration.

- Når begge tanke er fyldt op med rent vand til det ønskede niveau, opnås den samme koncentration i begge tanke, siger Dirk-Jan Stapel, Director Marketing & Sales Arable Systems Division for Kverneland, og fortsætter:

- TwinFill er især en fordel for mellemstore planteavlere, grøntsagsavlere og maskinstationer i blandede landbrugsområder. Sprøjteføreren kan simpelthen fylde alle produkterne i ét trin til den samlede nødvendige tankvolumen for de to tanke sammen, eller bare indtaste antallet af hektar, der skal sprøjtes, uden at skulle måle alle produkterne to gange og i forskellige mængder, og fylde tankene separat.

Begynd straks arbejdet

Ifølge Kverneland kan sprøjteføreren med TwinFill straks begynde arbejdet, fordi blandingen i begge tanke er korrekt fortyndet og klar til brug.

Der er heller ikke noget spild af rent vand eller sprøjtevæske, for det er nøjagtigt beregnet på forhånd, hvor meget vand eller sprøjtevæske der er brug for. iXtra-iXter B-kombinationen kan bruges i flere tanke med to forskellige sprøjteblandinger i den forreste og bageste tank til forskellige anvendelser, eller til opbevaring af rent vand til senere brug, eller til at forberede en anden blanding på et andet tidspunkt på et andet sted.

Læs også