Se video: Det har overrasket ved årets høst

Selv om vejret ikke just har givet gunstige betingelser i vækst- og høstsæsonen, er der alligevel positive overraskelser ved udbytterne, lyder det fra salgsleder i plantegruppen ved Vestjyllands Andel, Claus Jacobsen.

Det er stadig en meget travl tid på året for landmændene. Kravene om at etablere efterafgrøder har, kombineret med tørke i forsommeren og lange perioder med regn i juli og august, ikke kun givet stress hos en del landmænd. Nogle steder er afgrøderne også blevet stressede.

Men det til trods er der positive overraskelser, når man ser på udbytterne. Sådan lydet det fra salgsleder i plantegruppen ved Vestjyllands Andel, Claus Jacobsen.

- Hveden overrasker positivt. I den tørre periode var vi lidt nervøse for, hvad det ville gøre ved udbytterne, men nu hvor majtørskerne summer rundt i hvedemarkerne, hører vi faktisk om rigtig positive udbytter, siger han i en status for årets høst.

Gode kvaliteter

Det er ikke kun hveden, som Claus Jacobsen er positivt overrasket over.

- Rapsen har også givet et flot udbytte i år. Generelt har den overrasket positiv. Det mærker vi også til i Vestjyllands Andel, for vi har fået rekordstor indtag af raps. Vi har aldrig modtaget så store mængder raps i høst før, siger han.

Både hvad angår korn og raps er der også pæn kvalitet i de afgrøder, som man hos Vestjyllands Andel har fået leveret ind.

Kvaliteterne er heldigvis rigtig flotte. Kornet er flot gyldent mens olieprocenterne i raspsen er høje, og maltbyggen har vi også en rigtig flot proteinindhold i, lyder det fra Claus Jacobsen.

Det er dog ikke alle afgrødesorter, der har klaret sig lige så godt. Det kan du høre Claus Jacobsen fortælle om i denne video, der er produiceret af Vestjyllands Andel.

Læs også