Landmand på udebane episode 3: - Så er vi fandme på vej ud til snitterholdet

Se episode 3 af »Landmand på udebane«, hvor den danske YouTuber og landmand Mikkel Smedegaard besøger en række landbrugsbedrifter i USA.

Du kan komme ind og se tredje afsnit af Landmand på udebane episode 3 ved at scanne QR-koden.

- Der holder en Krone-snitter dér, en New Holland-snitter dér, så er der en New Holland-snitter i gang, og så holder der en fire-fem lastbiler og en skårlægger også. De skal til at snitte det her helsæds-hvede til kvægfoder, siger den 24-årige Mikkel Smedegaard, inden han parkerer bilen og går de amerikanske farmere i møde.

Kort efter ses en dronemontage af maskinerne i aktion. Det er blot ét af de mange bedrifter, den unge YouTube besøger på sin rejse i USA i tredje episode af »Landmand på udebane«.

Malteri drives af to mand

- De skulle lige være sikre på, at vi ikke er sådan en undercover-operation, der var ude på at lave noget skidt eller sige noget dårligt om landbruget. Og det er vi jo ikke, smiler Mikkel Smedegaard til kameraet.

Han er taget ud på en farm, som også huser et malteri, som sælger malt direkte til bryggerier og destillerier.

- Her på stedet der laver de malt ud af både hvede og rug, og det her er »hard wheat«. Ellers laver de det også af flere forskellige slags byg: Seksradet, toradet, både vinter- og vårbyg, og så laver de det også af det her sorghum, forklarer han med hænderne fulde af sorterne til demonstration.

Han forklarer desuden, at de producerer omkring 300.000 pund malt, hvilket svarer til cirka 136 tons, om året.

- Så det er en meget lille virksomhed, og de skal ikke bruge meget mere end 100-200 »acres« til at fodre hele fabrikken her, men de driver selv 5.000. Men der er ellers rimelig meget »run på«, og de er kun to til at passe det hele, tilføjer han.

Serien vises i samarbejde med Danish Agro, Case IH, Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug, Maykers Danmark og Vredestein Agricultural Tyres.

Læs også